VRAAG EN ANTWOORD

Alle vragen op een rij voor u
Als u de eerste keer Gel nagels, Acryl nagels of Wimper extensions wilt laten zetten dan zijn er vaak wat dingen die u zich afvraagt. Daarom de meest gestelde vragen op één rij voor u.
Hoe wordt de hygiëne bij de B Beauty salon gegarandeerd?

Natuurlijk is hygiëne van het grootste belang in een nagelstudio. Wij gaan hier daarom ook met de grootste zorg mee om. Zo infecteren wij standaard onze handen wanneer wij met een nieuwe cliënt aan de slag gaan. Ook de werkplek wordt na iedere behandeling opnieuw gedesinfecteerd.

Wanneer u voor het eerst een afspraak bij ons maakt, nemen wij een nieuwe vijl voor u. Die wordt vervolgens voorzien van uw naam en in uw persoonlijke materiaalbakje geplaatst. We kunnen dus bij iedere volgende afspraak uw eigen vijl opnieuw gebruiken en voorkomen dat er op die manier bacteriën uitgewisseld worden.

Tijdens het zetten van nagels mag er niet gerookt worden. Ook kunt u tijdens deze behandeling uw telefoon niet gebruiken om te voorkomen dat de nagels nog tijdens de bevestiging vervuild worden. Met behulp van al deze maatregelen garanderen wij uw én onze eigen hygiëne.

Hoe lang blijven wimper extensions zitten?

De duurzaamheid van de wimper extensions verschilt per persoon. Dit is namelijk afhankelijk van de groeicyclus van uw natuurlijke wimpers, die tussen de zes en acht weken kan duren. Ook is het natuurlijk van belang dat u goed met uw extensions omgaat; bij onzorgvuldig gebruik kunnen ze sneller breken of loslaten.

Gemiddeld is het verstandig om de extensions iedere drie weken op te laten vullen om volle wimpers te behouden. Een opvulbehandeling duurt iets minder lang dan het zetten van nieuwe extensies. Gemiddeld zijn wij hier ongeveer anderhalf uur mee bezig.

Wat zijn wimper extensions?

Wimper extensions worden zorgvuldig gezet door op ieder natuurlijk wimperhaartje een verlenging te plakken. De wimpers worden daardoor langer én voller. De lijm die voor de extensie gebruikt wordt, beschadigd de eigen wimpers niet.

U kiest zelf welke lengte en krul u in uw extensies wilt hebben. Ook de dichtheid van uw wimpers is afhankelijk van persoonlijke wensen: we gebruiken 60 tot 90 haartjes, afhankelijk van uw natuurlijke wimpers. In totaal duurt het zetten van de extensions ongeveer twee tot drie uur.

Wat is gel lak?

Gel lak of gel polish is een behandeling die uw nagels langdurig een mooie kleur geeft. De lak wordt aangebracht met daar overheen een gel die onder een UV-lamp uitgehard wordt. Op die manier blijft de kleur goed zitten en kunt u altijd en voor iedere gelegenheid de geschikte kleur uitzoeken.

Dankzij de speciale gel polish remover is gel lak niet schadelijk voor uw eigen nagels. U kunt dan ook direct weer opnieuw gel lak aanbrengen als uw oude laag verwijderd is. Let er daarbij wel op dat uw nagelriemen goed verzorgd worden, bijvoorbeeld door regelmatig nagelriemolie te gebruiken.

U kunt de gel lak in totaal ongeveer twee tot drie weken laten zitten.

Hoe verzorg ik de wimper extensions als ze net gezet zijn?
 1. Laat de wimpers de eerste 24 uur niet nat worden om de lijm te laten drogen.
 2. Laat de eerste 48 uur geen heet water of stoom in de buurt van de wimpers komen.
 3. Vermijd ook later water dat direct op uw ogen stroomt.
 4. Gebruik alleen make-up en make-up remover op waterbasis om klonteren te voorkomen. Wij verkopen deze producten ook voor u in de salon.
 5. Wrijf nooit in uw ogen, en dep uw gezicht na het douchen voorzichtig droog.
 6. Gebruik geen watjes; die kunnen aan de wimpers kleven. Wattenstaafjes zijn wel geschikt.
 7. Reinig eventuele make-up met verticale bewegingen.
 8. Gebruik nooit een wimperkruller om afbreken te voorkomen.
 9. Kam uw wimpers alleen voorzichtig als ze door elkaar zitten, met het borsteltje dat wij u meegeven.
 10. Trek niet aan de wimpers.
 11. Probeer nooit om zelf uw wimpers te verwijderen, maar laat dit in de salon doen met de daarvoor bestemde gel. Zo weet u zeker dat uw natuurlijke wimpers niet afbreken.
Wat zijn de voordelen van wimper extensions?

Uiterlijk:

 • Altijd prachtige volle, lange wimpers
 • Een jeugdiger en helderder uitstraling
 • Een natuurlijke look
 • Nooit last van wimpers die in klontjes aan elkaar plakken
 • Lengte, dikte en curve die aangepast zijn aan de vorm van je natuurlijke wimpers
 • Schitterende kleur en volume

 

Praktisch:

 • Zo licht dat je de extensions niet voelt
 • Geen mascara of wimperkruller meer nodig
 • De natuurlijke wimpers worden niet beschadigd
 • Beschermd tegen water en vocht, zonlicht en water
 • Slapen, sporten en douchen blijft gewoon mogelijk
 • Pijnloze bevestiging
 • Blijft zes tot acht weken goed
De tien geboden van kunstnagel verzorging

Door deze tien geboden in acht te nemen, heeft u niet alleen langer plezier van uw gel- of acrylnagels. Deze regels houden ook uw natuurlijke nagels nog gezonder!

 1. Wees de eerste 48 uur extra voorzichtig: de kunstnagels zijn dan nog bijzonder kwetsbaar
 2. Gebruik alleen nagellakremover zonder aceton
 3. Draag handschoenen wanneer u chemische stoffen gebruikt, of dat nu schoonmaakmiddelen of sterke kleurstoffen zijn
 4. Gebruik altijd base coat onder gekleurde nagellak om te voorkomen dat de kunstnagel verkleurt
 5. Verwijder de kunstnagels nooit zelf, om schade aan de natuurlijke nagels te voorkomen
 6. Gebruik kunstnagels nooit als gereedschap om te peuteren of trekken
 7. Onderhoud uw kunstnagels ten minste eens in de drie tot vier weken
 8. Verzorg de nagelriem met speciale olie, en de handen met handcrème
 9. Knip kunstnagels nooit, en bijt er al helemaal niet in; maak zo snel mogelijk een afspraak met de styliste als ze toch beschadigd raken
 10. Reinig de onderkant van de nagels met een borsteltje, niet met een scherp voorwerp, om beschadiging van nagel en nagelbed te voorkomen
Hoe verzorg ik mijn wimper extensions?

Wimper extensions blijven er langer goed uitzien als u ze goed verzorgt. Er zijn dus een aantal maatregelen die u zeker moet nemen wanneer u deze behandeling hebt ondergaan!

De eerste twaalf uur na het zetten van de wimpers mogen ze niet in contact komen met water, omdat de lijm daarvan verzwakt. In de eerste achtenveertig uur is het bovendien verstandig om stoom – bijvoorbeeld in sauna’s of hete douches – nog zo veel mogelijk te vermijden.

Het beste is om niet te vaak meer make-up te gebruiken. Kiest u er wel voor om mascara op te doen, doe dat dan alleen op de uiteindes van de extensions, en niet bij de aanzet van de wimpers. Gebruik ook geen mascara op oliebasis, dus niets dat waterproof is. En, misschien nog wel het belangrijkst: laat de make-up niet te lang zitten! Na een tijdje begint het op de lijm in te werken, met als gevolg dat de binding verzwakt. Gebruikt u make-up remover, kies dan wederom voor producten zonder olie.

Beter is het echter om je make-up helemaal te laten liggen en alleen even de wimpers te kammen met een speciaal wimperborsteltje. Hoe minder u ermee doet, hoe langer het namelijk zal duren voor de wimpers los beginnen te laten.

Wrijf ten slotte niet te vaak in uw ogen. Ook wanneer u net onder de douche vandaan komt, kunt u uw gezicht niet even lekker droog scrubben met je handdoek. In plaats daarvan kunt u een washandje – geen watjes! – gebruiken om je ogen voorzichtig droog te deppen.

Wilt u de extensions weer kwijt? Probeer ze dan niet zelf uit te trekken: daarmee zult u de natuurlijk wimpers beschadigen of zelfs uittrekken. De styliste die de wimpers aangebracht heeft beschikt ook over een speciale debonder om de lijm weer los te maken. Maak daar dus liever een aparte afspraak voor.

Hoe bereid ik me voor op het zetten van extensions?

Het is voor de behandeling belangrijk om goed schone wimpers te hebben: zorg dus dat ze vrij zijn van mascara en andere make-up. Gebruik daarvoor het liefst een make-up remover op waterbasis, niet op oliebasis.

Tijdens de behandeling ligt u lange tijd stil. Het kan om die reden verstandig zijn om een lekker warme trui aan te trekken.

Hoe laat ik acryl nagels zetten?

Acryl wordt gemaakt door van twee ingrediënten, vloeistof en poeder, een balletje te vormen en daaruit een nagel te vormen. Zodra die grotendeels uitgehard is, kan het geheel in een natuurlijk uitziende vorm gevijld worden. Na het aanbrengen duurt het in totaal ongeveer 48 uur tot de acryl nagel volledig hard geworden is.

Hoe ga ik om met gel nagels?

Er zijn in principe geen speciale voorschriften die bij gel nagels komen kijken.

Hoe lang blijven gel nagels zitten?

Afhankelijk van de groeisnelheid van de nagels is het verstandig om gel nagels iedere 3 of 4 weken bij te laten werken. Meestal houdt dit in dat het grootste deel van de gel verwijderd en vervangen wordt, zodat het materiaal weer goed over de hele nagel verdeeld is.

Wat zijn gel nagels?

Gel nagels worden, zoals de naam al zegt, gevormd met behulp van een stroperige gel. Die wordt laag voor laag opgebouwd en uitgehard met behulp van een penseel en UV-licht. De behandeling kan gebruikt worden om uw eigen nagels te versterken, maar door sjablonen te gebruiken kunnen we uw nagels ook met behulp van gel verlengen.

De afwerking van de nagels kan op allerhande manieren gebeuren: u kunt bijvoorbeeld voor een mooie kleur kiezen, maar een natuurlijke look behoort ook gewoon tot de mogelijkheden. Met de vorm valt eveneens te variëren. Het zetten van de nagels duurt ongeveer twee uur, ietwat afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Hoe lang duurt het voor mijn acryl nagels onderhoud nodig hebben?

De natuurlijke nagel groeit twee tot drie millimeter per maand. Na een week of 2-3 wordt daarom een uitgroei onder de acryl nagel zichtbaar. Daarnaast verminder de stevigheid van de kunstnagel rond deze tijd omdat de bolling waarop hij rust verplaatst.

De verminderde stevigheid van de kunstnagel is niet alleen een probleem voor het acryl, maar ook voor uw eigen nagel: die kan dan namelijk sneller beschadigd raken. Laat uw acryl nagels dus op tijd onderhouden! Bij een onderhoudsbeurt wordt een deel van het acryl weggeschuurd en vervangen, waarna het geheel weer naar wens versierd kan worden.

Wilt u uw acryl nagels niet langer hebben, probeer ze dan niet zelf te verwijderen. Opnieuw: dit kan uw nagels beschadigen. Laat dit dus altijd door de styliste doen!

Nu online een afspraak maken!